vrijstaande_villas_riverparc2
vrijstaande_villas_riverparc

Riverparc

Als u wilt wonen in een rustige en waterrijke omgeving, dan zijn deze prachtige villa’s zeker wat voor u. De villa’s liggen in een ruime bestaande woonwijk van de gemeente Zevenaar met verschillende waterpartijen.

Het fraaie ‘Riverparc’ is gelegen in een “arm” van de rivier de IJssel op loopafstand van het dorpje Giesbeek. Een ideale omgeving voor de loop-, fiets- en waterfanaten. De nieuw te bouwen villa’s liggen aan de haven waar u uw boot(je) kunt aanmeren en stallen. U bent dus verzekerd van een blijvend maritiem uitzicht! De omliggende dorpjes en de steden Arnhem en Doesburg zijn allen goed te bereiken per fiets, bus of auto.

Het ontstaan van Riverparc

Door het verleggen van de watergang tussen de Lathumse Plas en de Gieseplas en het ophogen van de oorspronkelijke doorgang is begin jaren negentig een groot schiereiland ontstaan. In de daarop volgende jaren is op dit eiland het vakantiepark Riverparc met bijna 350 woningen gerealiseerd. In eerste instantie werden de recreatiewoningen op Riverparc nagenoeg allemaal permanent bewoond. Van overheidswege bestond, na een intensief proces, de bereidheid de permanente bewoning te legaliseren. Het bestemmingsplan is herzien en in juli 2012 werd Riverparc een reguliere woonwijk van de gemeente Zevenaar.

Riverparc in vogelvlucht